ТЕЛ: 0882 971 008  І Галерия   І  FACEBOOK
 

blanka2018 1

 

mini su nastaniavane mini su albena Спорт Академични лекции
20August Паркиране
Паркирай за да дишаш в Албена

Къде да паркирате автомобила си, пристигайки в Албена?
Моят хотел се намира в СИНЯ ЗОНА, къде да паркирам?
Можете да стигнете с автомобила до хотела, да разтоварите багажа и пътниците, и в рамките на 30 мин. да напуснете зоната без да заплащате. Оставайки в зоната паркирайте на обозначен паркинг. Преди напускане на зоната с автомобила, валидирайте билета си на рецепция и заплатете 10 лв. еднократно преминаване и престой до 24 часа в СИНЯ ЗОНА.
 
Моят хотел се намира в ЗЕЛЕНА ЗОНА, къде да паркирам?
Можете да стигнете с автомобила до хотела, сканирайки входния билет на бариерата на зелена зона и да разтоварите багажа и пътниците. В рамките на 30 мин. напуснете комплекса без да заплащате. Не препоръчваме престой и паркиране в екологичната ЗЕЛЕНА ЗОНАвъпреки че имате възможност и е въпрос на Ваше решение. Възможно е сканирайки, получения на входа на Албена билет да влезете с автомобила си в ЗЕЛЕНА ЗОНА и да използвате обозначените паркинги. При излизане от зоната ще трябва да валидирате билета си на най-близката рецепция или автомат за плащане и да заплатите 20 лв. за еднократно влизане и престой до 24 ч. Препоръчваме Ви да ползвате паркинги 1 и 2 в СИНЯ ЗОНА , които са разположени близко до откритата сцена на поляната, пешеходната зона в центъра и плажа. Пешком оттук до центъра на Албена и най-близкия плаж е 2 -5 мин., а ще платите 10 лв. еднократно преминаване и престой до 24 часа в СИНЯ ЗОНА.
Хотелът ми се намира в СИНЯ ЗОНА, паркирах автомобила до хотела, но днес реших да отида с него до плажа, където е ЗЕЛЕНА ЗОНА... какво и как ще трябва да платя?
Вземете със себе си входния билет за автомобила и го сканирайте на входа на ЗЕЛЕНА ЗОНА. Паркирайте на обозначен паркинг. Валидирайте билета преди напускане на зоната на близката рецепция или на автомата за плащане, плащайки дължимата сума. Имайте предвид, че ще трябва да заплатите цялата събрана сума  от престоя на автомобила в СИНЯТА И ЗЕЛЕНАТА  ЗОНА до момента, още преди да напуснетеЗЕЛЕНА ЗОНА!
Паркинг в Албена
Ще прекарате деня в Албена, пристигайки с автомобил?
Ако планувате да прекарате деня в Албена е най-добре да оставите автомобила си на паркинг Автогара. На входа на Албена се престройте в дясната лента и влезте в паркинг Автогара. Тук можете да останете 30 минути без никакво заплащане. Преди да напуснете с автомобила си, не забравяйте да валидирате билета на автомата за плащане и платите 5 лв. за еднократно влизане и престой до 24 часа. Пешком оттук до центъра на Албена и най-близкия плаж е 10-12 мин. Специално предоставените като комплимент от Албена елекрически шатъли се движат по 2 линии, както следва:
СИНЯ ЛИНИЯ:  до Парадайс Блу хотел & Спа, Бийч бар Ганвие и плажа пред тях
ЖЪЛТА ЛИНИЯ: до плажа пред хотелите Боряна, Нона, Елица и Мура
Традиционните туристически влакчета (цена на билет 3лв. за възрастен и 2лв. за дете), които също се движат по 2 линии са алтернатива за придвижване в комплекса.
 
Аквапарк Аквамания
Аквапарк в Албена

Истинската водна магия заема територия от близо 30 000 кв.м. във ваканционно селище Албена. Футуристичният воден парк е разположен върху зона, равняваща се на 5 футболни игрища и помества уникални по рода си водни атракции за деца и възрастни. Дизайнът и проектирането на парка са продукт на архитект Куцаров и „ARCHEON Architects and Engineers". Канадската фирма „ПроСлайд", лидер на световния пазар на водно-увеселителни съоръжения в страни от 6 континента, е проектант на пързалките. С отварянето на Аквамания фирмата навлезе за първи път в Югоизточна Европа със своите продукти.

През 2014 завърши първа фаза на строеж на Аквамания. Днес посетителите имат възможността да влязат в завладяваща надпревара помежду си на четирите писти, с обща дължина 315 метра на атракциона „ПроРейсър" или да изкачат 20-метровата кула и изпитат тръпката от рафтинга на 183-метровия „Мамут". Можете да се насладите и на още две адреналин атракции: 191-метровото ТОРНАДО, първо и единствено по рода си в Европа увеселително съоръжение, както и 77-метровата пързалка за отвесно спускане FreeFALL. През територията на парка си прокрадват път „Мързелива река" и бързеите на „Дивата река", сред скалистите каньони, вълнуващи фонтани, водни оръдия и специалните ефекти, които крие паркът.
За децата Аквамания разкрива един истински рай от цветове, детски площадки с причудливи космически същества и миниатюри на пързалките за възрастни като детското Торнадо (KIDZ Tornado), детският ПроРейсър (KIDZ Racer), детският Туистър (KIDZ Twister) и детската Мини река (KIDZ Mini River). Шеметни водни ефекти и фонтани ще отприщят въображението на децата в „космическата палуба на Костенурката" (Фонтанът на Костенурката) или в „Лагуната на лунния кратер" (детската площадка). Изкачвайки пътя за спускане от пързалките, децата ще открият мистериозно устройство за телепортация, „старгейт", от което ще поемат към един приказен свят на радост и въображение.
Разположен до детската зона е „Барът на Галактическия пилот" (Бар Басейнът), върху стените на който извънземни, непознати цивилизации са оставили своите послания на забравени и непознати космически езици. Просторният „Звезден тунел" (двуетажният Снек Бар) е кръстопътна точка за всички онези, решили да отпочинат със свеж галактически коктейл на сенчестата Бар Тераса. „Къщата на Млечния Път" (Сладоледеният салон), разположен до търговските магазини, посреща гостите с ледени изкушения още при самото влизане в парка.БЕЗПЛАТЕН, НЕОГРАНИЧЕН ДОСТЪП до водните атракции за гостите на хотелите Примасол Ралица Супериор, Примасол Ралица Супериор Акваклуб и Вита Парк в Албена.

РАБОТНО ВРЕМЕ 10:00-18:00 часа 

 

Aquapark Aquamania

 
Контакти - Летен университет
Летен университет '2019
проект на Националното представителство
на студенските съвети в Република България
адрес: гр. София, пл. Нардно събрание №10

Координатор на проекта: n/a

тел. за консултации: 0882 971 013
тел. за въпроси и запитвания: 0882 971 008

------------------------------------------------------------------------
e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. 

 
Условия за участие SU '2019 - Записване
ОБЩИ УСЛОВИЯ
Право на участие в XVII-то издание на Летен университет '2019 имат всички студенти или младежи до 35 годишна възраст, от държави членки на Европейския съюз. Общите условия за участие са подробно разписани в Наредбата за провеждане на Национални летни студентски игри "Летен университет" и може да се запознаете с тях ТУК
Желаещите да вземат участие в проекта следва да подадат групово заявление /за групи или университети/ или индивидуално заявление /за самостоятелно участие/, като използват съответните бланки. Попълненото групово или индивидуално заявление следва да се изпрати в срок до 11 Август 2019 година на e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.. Не забравяйте в заявката да отбележите размерите на тениските, които участниците ще получават при настаняване в хотела. Следете всички съобщения за участието Ви в страницата ни във Facebook

ФИНАНСОВИ УСЛОВИЯ
НПСС поема разходите по организация на състезанието - наем терени, обработка, съдии, времеизмерване, разходите за награди и други организационни. Участниците следва да заплатят таксата си за участие до 11.08.2019 година. Таксата се изразява в левова равностойност, както следва:
- 320,00 лв -Настаняване в стая за двама или трима или апартамент
Цената включва: 6 нощувки и закуски - на блок маса, 6 обяда, 6 вечери - на блока маса и официален коктейл и концерт за закриването, такса правоучастие в състезателните дни, ползване на басейн.
- 390,00 лв. - Настаняване в единична стая.
Цената включва: 6 нощувки и закуски - на блок маса, 6 обяда, 6 вечери - на блока маса и официален коктейл и концерт за закриването, такса правоучастие в състезателните дни, ползване на басейн.

*При отказ от участие в Летен университет след 12 Август 2019 година, заплатените такси не се възстановяват.

Таксата за участие следва да се заплати по банков път до 12 август на следната банкова сметка:
Получател: Националното представителство на студентските съвети в Република България (НПСС)
Банка: ИНВЕСТБАНК АД
IBAN: BG29 IORT 7380 1036 6384 00 - BGN
BIC: IORTBGSF
Основание: Летен университет 2019
РЕЗЕРВАЦИЯ И ПРЕСТОЙ
 • При получаване на заявлението и потвърждение за плащане, организаторите потвърждават по електронен път изпратеното заявление.
 • Настаняването на участниците е организирано в хотел „Добруджа", к.к. „Албена". Настаняването става в единична, двойна, тройна стая или апартамент според подадената заявка и възможността на домакините от к.к. Албена да осигурят съответните стаи.
 • При нанесени частични или цялостни щети върху материалната база на хотела, спортните съоръжения и прилежащите към тях други, нарушителят заплаща в цялостен размер щетите.
 • При необходимост от специални нужди, може да опишете това в заявлението. Участниците в спортните събития следва да представят своето надлежно заверено медицинско удостоверение или да попълнят индивидуална декларация, която гласи, че че сами носят отговорност за възникнали здравословни проблеми и травми по време на "Летен университет".

  Забележка: При запълване капацитета на хотел „Добруджа", домакините от к.к. Албена ще осигурят настаняване на участниците в друг хотел при същите условия.
  **** Организаторите си запазват правото да правят промени по условията и програмата на събитието.

ДОКУМЕНТИ
 
 • ИНДИВИДУАЛНО ЗАЯВЛЕНИЕ ЗА УЧАСТИЕ 
  Попълва се печатно без да се нанасят корекции по основната бланка. Попълненото заявление се изпраща по електронната поща на  Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. 
 
 • ГРУПОВО ЗАЯВЛЕНИЕ ЗА УЧАСТИЕ
  Попълва се печатно без да се нанасят корекции по основната бланка. Попълненото заявление се изпраща по електронната поща на  Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
 
 
 • ПОКАНА ЗА УЧАСТИЕ ДО ВУ В РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ BG
  Прегледайте файла като натиснете върху иконата
  Покана за участие в Летен университет  - к.к Албена в периода 23-29 Август 2019 година в хотел "Добруджа"

 

Стъпки за записване на участниците в Летен университет '2019:

 1. Попълване на груповата или индивидуална форма за участие в Летен университет. Формата се изпраща на e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. с краен срок до 11 август 2019 година. 
 2. Заплащане на таксата за участие става със срок до 12 август 2019 година. Сумата следва да бъде преведена по сметка на НПСС с основание :Летен университет 2019.
 3. Следете информацията за участието Ви в проекта в страницата ТУК
 4. Настаняването в хотела започва на 23 август 2019 година след 14:00 часа на специализираната рецепция за Летен университет. В рамките на настанителната кампания се получава комплект с рекламни материали и подробна информация. По време на регистрацията се попълва Декларация за набиране, обработка и съхранение на личните данни на всички участници. Участниците с индивидуална форма могат да се обръщат за всякакви въпроси към организаторите на тел. 0882 971 013 и 0882 971 008
 5. Освобождаването на стаите на 29 август 2019 година става до 12:00 часа.
 
ПРОГРАМА ЗА ЛЕТЕН УНИВЕРСИТЕТ '2019
дата
час
Мероприятие
23.08.2019
петък
14:00
Пристигане и настаняване
17:30 – 18:30
Техническа конференция в зала Пacифик”,х-л Добруджа
18:00 – 19:30
Вечеря
19:30
Откриване на „Летен университет“ 2019 пред х-л „Добруджа”
Място: сцена пред х-л „Добруджа“
Дрескод: Бялата тениска
Описание: Събиране и подреждане на делегациите пред хотел „Добруджа“
24.08.2019
събота
07:30 – 10:00
Закуска
9:00 – 11:30
Шахмат - спортна зала
10:00 – 11:30
Волейбол – мъже
10:00 – 11:30
Волейбол – жени
10:00 – 11:30
Плажен тенис
12:00 – 14:00
Обяд
14:00 – 15:00
Тема: Активните млади хора и младежките организации
Лектор: Тодор Йосифов – Председател на Национално сдружение Младежки глас
Място:Зала „Атлантик", х-л „Добруджа“
15:15
Среща с волейболната легенда Евгени Иванов на плажа
15:30 – 18:00
Волейбол – мъже
15:30 – 16:30
Плажен тенис
15:30 – 18:30
Баскетбол – жени
16:00 – 19:00
Баскетбол – мъже
17:00 – 19:00
Футбол
16:30 – 18:30
Волейбол – жени
19:00
Край на спортния ден
19:30
Техническа конференция в зала Пacифик”,х-л Добруджа
18:00 – 21:00
Вечеря
20:00
Развлекателна програма – 50 години Рожден ден на Албена
Място: сцена пред х-л „Добруджа“
 
Афтър парти в нощен клуб „Цар“
25.08.2019
неделя
07:30 – 10:00
Закуска
09:30 – 12:30
Волейбол – мъже
09:30 – 11:00
Волейбол – жени
09:30 – 12:30
Плажен тенис
09:30 – 11:00
Футбол
11:00 – 12:30
Баскетбол – мъже
11:30 – 12:30
Баскетбол – жени
12:00 – 14:00
Обяд
14:00 – 15:00
Тема: „Правна уредба на местните избори“
Лектор: Проф. Мария Славова – адвокат, главен редактор на списание „Правен преглед“
Място: Зала „Фламинго гранд хоу", х-л „ Фламинго гранд“
13:30 – 15:30
Шахмат
15:30 – 19:00
Баскетбол – мъже
16:00 – 17:30
Волейбол – мъже
16:00 – 17:30
Волейбол – жени
16:30 – 18:00
Футбол
17:30 – 18:30
Плажен тенис
17:30 – 18:00
Баскетбол – жени
19:00
Край на спортния ден
19:30
Техническа конференция в зала Пacифик”,х-л Добруджа
18:00 – 21:00
Вечеря
21:00 – 22:00
Развлекателна програма – Парти за Рождения ден на Албена
Място: сцена пред х-л „Добруджа“
Развлекателна програма – Афтър парти с участието на певицата Ралица Грудева
Място: бийч клуб „Ганвие“
 
Афтър парти в нощен клуб „Цар“
26.08.2019
понеделник
07:30 – 10:00
Закуска
09:30 – 10:00
Лекоатлетически крос
11:00 – 11:30
Плуване
12:00 – 14:00
Обяд
14:00 – 15:00
Тема: „Публично поведение, публична реч и умения за убеждаване“
Лектор: Ирена Соколова – Областен управител на Перник
Място: Зала „Фламинго гранд хоу", х-л „Фламинго гранд“
18:30
Техническа конференция в зала Пacифик”,х-л Добруджа
18:00 – 21:00
Вечеря
20:30
Развлекателна програма – Хавайско парти
Място: бийч клуб „Ганвие“
Дрескод: Цветни летни дрехи
Описание: Това ще бъде нощта, в която около нас ще оживее морският свят в цветове, музика, коктейли и куп изненади. Нека ти бъде удобно – ще има танци и емоции..
 
Афтър парти в нощен клуб „Цар“
27.08.2019
Вторник
07:30 – 10:00
Закуска
09:30 – 12:30
Плажен тенис
10:00 – 11:00
Футбол
9:30 – 10:30
Баскетбол – жени
12:00 – 14:00
Обяд
14:00 – 15:00
Тема: „Младите – най-ценен ресурс на обществото“
Лектор: Николай Павлов – заместник-министър на младежта и спорта
Място: Зала „Фламинго гранд хоу", х-л „Фламинго гранд“
15:00 – 16:00
Лекоатлетическа щафета
16:00 – 18:00
Плажен тенис
16:00 – 18:30
Футбол
16:00 – 18:00
Волейбол – жени
16:30 – 17:00
Волейбол – мъже
18:30
Край на спортния ден
19:30
Техническа конференция в зала Пacифик”,х-л Добруджа
18:00 – 21:00
Вечеря
21:00
Развлекателна програма - Мис и Мистър „Студентско лято” 2019
Music support: DJ Slai
Място: Плажен бар “Номад“
Описание: Всяка делегация излъчва по една или повече двойки, които представят атрактивността, острия ум и доброто поведение пред публика, както и останалия набор от качества, които възпитаниците на съответното висше училище притежават. Не правим конкурс за красота – ние всички сме красиви!
 
Афтър парти в нощен клуб „Цар“
07:30 – 10:00
Закуска
28.08.2019
сряда
09:30 – 11:00
Плажен тенис
10:00 – 11:30
Волейбол – жени
12:00 – 12:00
Дърпане на въже
12:30 – 14:30
Обяд
15:30 – 16:00
Плажна щафета
18:00 – 20:00
Вечеря
21:00
Официална церемония по закриване на „Летен университет“ 2019 и награждаване на участниците и победителите
Място:
Дрескод: Елегатно коктейлно облекло
Описание: На последната, шеста вечер, ще бъдем елегантни – червен килим, красиви рокли, звън на чаши. Спортната ни гордост ще бъде съчетана със стилна програма и обстановка.
Специални гости: студенти от Национална музикална академия
 
Афтър парти в нощен клуб „Цар“
07:30 – 10:00
Закуска
29.08.2019
четвъртък
10:00 – 12:00
Освобождаване на стаите
 
12:00 – 14:00
Обяд
 
15:00
Отпътуване
*Организаторите си запазват правото за промени в програмата при необходимост.
 


Изпрати запитване